top of page
Het Domein

De gebouwen op ons terrein dateren uit het begin van de 19e eeuw, waarbij in de loop van de tijd de nodige aanpassingen en uitbreidingen zijn doorgevoerd. Deze gebouwen - het maison de vigneron (het oorspronkelijke huis van de wijnboer) en het maison de regisseur (de man die de leiding over de knechten in de wijngaard heeft) - hebben we getransformeerd tot vijf gîtes. Het oorspronkelijke karakter is daarbij zo veel mogelijk behouden, maar uiteraard voorzien van alle hedendaags comfort. Dat geldt niet alleen voor de bedden en het huishoudelijke apparatuur, maar ook voor zaken als wifi en draadloos internet. 

 

Tijdens de schoolvakanties richten we ons vooral op Nederlandse gezinnen met kinderen in de leeftijd van baby tot brugklasser.

Ons terrein van ruim 1,5 hectare is zo kindvriendelijk mogelijk ingericht: met onder meer een omheind en verwarmd zwembad van 12 x 6 meter, een peuterbad, een speeltuin, een huttenparadijs en een jeu-de-boules-baan. Daarnaast heeft elke gîte zijn eigen terras met buitenmeubilair.

Met het vliegtuig 
Komt u met de vliegtuig, dan vliegt u makelijk met RyanAir van Weeze naar Beziers, met KLM van Amsterdam naar Montpellier en met Transavia vanaf Rotterdam naar Montpellier.

 

Table d'hôtes

In het hoogseizoen (week 28 tot en met week 34) koken we een aantal dagen per week voor onze gasten. Kids eten aan hun eigen tafel een kindermenu; dat geeft de ouders ook wat meer mogelijkheden om tot rust te komen! Een van de dagen dat we koken is de zondag - altijd prettig om aan te komen en dan je geen zorgen te hoeven maken over het avondeten. Daarnaast is er in het hoogseizoen eenmaal per week een pizzadag: lekker makkelijk voor iedereen. Vanwege het brandgevaar is het wettelijk verboden om in het hoogseizoen te barbecuen. In het voor- en naseizoen kan dat natuurlijk wel, je moet wel zelf voor houtskool zorgen. 

 

Vers brood - elke ochtend
Het is maar een klein gebaar, maar wij vinden het leuk om te doen en onze gasten stellen het op prijs. Namelijk dat bij het wakker worden het stokbrood - en de nodige croissantjes - al aan de deur van je gîte zijn bezorgd, alleen in het hoogseizoen. Wel zo lekker en zo makkelijk!

 

Verwarmd zwembad 
Een belangrijke plek op ons domein wordt ingenomen door het zwembad - altijd prettig verwarmd - omringd door een zonneterras met ligbedden en parasols. IJsjes, drankjes en ander lekkers staan in het 'poolhouse' voor jullie klaar. Er kan van 9.30 uur

's ochtends tot 19.30 uur 's avonds gezwommen worden. Uiteraard is ons zwembad omheind. Voor de kleintjes zijn er losse peuterbadjes.

Het dorp om de hoek
Wie een stap buiten de deur wil zetten, kan terecht in Servian, het 'dorp om de hoek'. Daar is een Marche U te vinden, maar ook dorpswinkels, een apotheek, huisarts, enzovoort. Het is een echt wijndorp, met nauwe middeleeuwse straatjes rond de kerk die uit de 12e eeuw dateert. De typisch Franse cafeetjes ontbreken natuurlijk niet! Op dinsdag en donderdag is er een drukke en gezellige markt, die ook bezocht wordt door de bewoners van diverse kleinere dorpjes in de omgeving.

Wijn in overvloed
Languedoc is een oud en belangrijk wijngebied. Er wordt veel makkelijke consumptiewijn geproduceerd door grote bedrijven. Maar ook zijn er tal van kleinschalige wijnboeren die kwalitatief uitstekende wijnen produceren, voornamelijk voor kenners op de regionale markt. Veel van deze wijnboeren - toeval of niet - zijn in de omgeving van ons domein te vinden. Je kunt er proeven en praten over wijn. We geven je graag tips over waar je het beste terecht kunt. 

bottom of page