top of page
De Regio

De Languedoc is een van de gebieden in Frankrijk met de meeste zonuren per jaar. Natuurlijk kun je daarvan in alle rust op ons domein genieten: in of naast het zwembad en op je eigen buitenterras, maar ook het strand is dichtbij. Binnen twintig minuten heb je de keuze uit allerlei mogelijkheden: van het kalme Portiragnes waar het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan tot het mondaine Cap d'Agde, met allerlei watersportmogelijkheden, prachtige stranden, tal van restaurants en een bruisend uitgaansleven.

Activiteiten in overvloed
Er zijn tal van mogelijkheden voor wie naast het zonnen, zwemmen en steden bezoeken nog voldoende energie overheeft. Zo is er een netwerk van kleine weggetjes tussen de wijngaarden door waar het heerlijk wandelen en fietsen . Verder ligt het Canal du Midi vlakbij, waarlangs je kunt fietsen, maar natuurlijk ook doorheen kunt varen. En zo kunnen we wel doorgaan: van katharenburchten tot golfbanen, de keuze is groot.

Volop natuur

Je moet wel van groen houden als je hier komt, want ons domein ligt midden tussen de wijngaarden. Vlakbij is ook het Massif de L'Espinouse, onderdeel van het Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc, waar de natuur wonderschoon is. Met onder meer de Vallée du Salagou (fraaie vergezichten en rode rotsgronden), het Lac du Salagou (trefpunt voor watersporters en sportvissers) en het Cirque de Mourèze (met prachtige kalkstenen rotsformaties).

Levend verleden

Een verblijf op ons domein is pas compleet na een kijkje te hebben genomen in het stadje Pézenas, op nog geen 12 kilometer afstand. Hier was gedurende de 16e en 17e eeuw het bestuur van de Languedoc gevestigd. De vele prachtige gebouwen in het oude centrum getuigen van dit grootse verleden, maar ook nu is Pézenas nog steeds een levendige plaats met veel cafés, restaurants en boutiques. Terrassen vind je er overvloed, net zoals brocante- en antiekwinkels en er zijn regelmatig openluchtconcerten en culturele evenementen.

 

Nog veel meer mooie steden

Béziers bijvoorbeeld (15 kilometer) met diverse musea, een prachtig operagebouw en in het centrum de Allées Paul Riquet, omzoomd door oude platanen, met veel terrassen, weekmarkten en een vestiging van het Parijse warenhuis Galeries Lafayette. Of de volledig ommuurde middeleeuwse stad Carcassonne (80 kilometer) die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Er worden ridderspelen georganiseerd en voor de kinderen is er van alles te doen. Verder heb je onder meer Narbonne (50 kilometer) dat zijn rijke verleden trots aan bezoekers toont, Montpellier (65 kilometer) als een van de levendigste studentensteden van Frankrijk en Perpignan (110 kilometer), de culturele hoofdstad van Frans Catalonië.

bottom of page